Tudományos munkák listája
jegyzet,
kiadvány
tanulmány
megjelent
közlemények
megjelent
közlemények
konferencia
kiadványok
konferencia
kiadványok
publikációk
----
Kutatási
adat
Pongráczné Barancsi Ágnes (2009): Őszi búzafajták extenzográfos és alveográfos paramétereinek vizsgálata. Doktori (Ph.D.) értekezés. DE AMTC MTK, Debrecen. |
Citations: Független: Ács Pné. – Bóna L. (2011): Új tritikálé fajták sütőipari hasznosítási lehetőségei. VII. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Nap, Szolnok. ISBN 978-963-89339-1-1. 62-67p.- |
jegyzet,
kiadvány
Barancsi Ágnes (2012): Étkezési célú malomipari termékek előállítása, minősége I. Főiskolai jegyzet. Szolnoki Főiskola. Szolnok. ISBN 978-615-5570-03-2 |
Barancsi Ágnes (2012): Étkezési célú malomipari termékek előállítása, minősége II. Főiskolai jegyzet. Szolnoki Főiskola. Szolnok. ISBN 978-615-5570-04-9. |
Seregi János – Barancsi Ágnes – Baranyai Andrea – Gajzer Emese – Gulyás Dóra – Kádár Orsolya – Molnárné Sipos Tímea – Nagy Edit – Ozsváth Márta – Takácsné Bán Erzsébet (2012): A hazai állami bivalytartás bemutatása. Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Budapest. ISBN 978-963-08-6007-9. |
Barancsi Ágnes – Pusztai Zsolt – Takácsné Bán Erzsébet – Szabó András – Debreceniné Barancsi Emese (2013): Népi kismesterségek hagyományai és művelői Jász-Nagykun-Szolnok megyében /Kihalóban lévő vidéki kézművesség/. Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest. ISBN 978-963-08-5931-8. |
Csendesné Dolinay Margit – Barancsi Ágnes – Nardai Attila – Oláh András – Nagy Zsuzsánna Anikó – Takácsné Bán Erzsébet (2013): „Kenyerek, kalácsok, kemencék – mesterek, receptek, csemegék” –sütőipari hagyományaink felélesztésének mintaprogramja. Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt mintaprogramja. Budapest. ISBN 978-963-08-6008-6. |
Barancsi Ágnes – Kis Zoltán – Szabadkai Andrea – Nagyné Varga Ilona (2015): A háztáji gazdálkodás alapjai. Helyi termékekre, helyi szolgáltatásokra alapozott jó gyakorlatok feltérképezése és hálózatba szervezése Jász-Nagykun-Szolnok Megyében”című LEADER térségek közötti együttműködés pályázatban megvalósuló tankönyv. Esély Szociális Közalapítvány, Szolnok. ISBN 978-963-87077-7-2. |
Barancsi Ágnes – Pusztai Zsolt (2017): A hagyományértelmezések a nagykunsági paraszti tárgykultúrában. A könyv írása, kiadása a HUNG-2017 Hungarikum projekt keretén belül valósult meg. Földművelésügyi Minisztérium. ISBN 978-615-00-1226-1. |
Barancsi Ágnes – Pusztai Zsolt – András Szabó András – Kissné Mikes Éva (2018): Mezőtúri járás „kincsei”, helyi értékei. A könyv írása, kiadása a HUNG-2018 Hungarikum projekt keretein belül valósult meg, Földművelésügyi Minisztérium. Kiadó: Túr-Agro Kft. 5400 Mezőtúr, Túrkevei út 23/1. ISBN 978-615-00-8653-8 |
Barancsi Ágnes (2018): Mezőtúri Kalauz. A kiadvány írása, kiadása a Civil Alap projekt keretein belül valósult meg. Mezőtúr Város Önkormányzata, Mezőtúr. Kiadó: Közösség a Megújuló Vidékért Egyesület 5400 Mezőtúr, Túrkevei út 23/1. ISBN 978-615-00-8654-5 |
Barancsi Ágnes (2018): „Körös-menti” Kalauz. A kiadvány írása, kiadása a TP-1/2017 Nemzeti Tanyafejlesztési projekt keretén belül valósult meg. Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest. Kiadó: Közösség a Megújuló Vidékért Egyesület 5400 Mezőtúr, Túrkevei út 23/1.ISBN 978-615-00-8655-2 |
Barancsi Ágnes (2018): Gazda zsebkönyv. A kiadvány írása, kiadása a TP-1/2017 Nemzeti Tanyafejlesztési projekt keretén belül valósult meg. Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest. Kiadó: Közösség a Megújuló Vidékért Egyesület 5400 Mezőtúr, Túrkevei út 23/1. ISBN 978-615-00-8656-9 |
19 Duray Balázs (Duray Balázs Környezettudományok) SZIE/AGK/Agrártudományi és Vidékfejlesztési Intézet ; Barancsi Ágnes (Barancsi Ágnes Élelmiszertudomány) ; Bonyhádi Péterné ; Koszecz Sándor ; Pócsi Gabriella ; Szilvácsk Zsolt Szerkesztő: Pócsi Gabriella Fenntartható gazdálkodás és helyi termékek értékesítési technikái : Fenntartható tájgazdálkodási rendszerek. Kondoros : 30 p. (2018) Nyelv: Magyar | ISBN: 9786150020143 Közlemény: 3395991 | Nyilvános Régi azonosító: 3395991 | Forrás | Könyv ( Kézikönyv ) | kézi felvitel Utolsó módosítás: 2020.07.03. 09:15 Barancsi Ágnes (Élelmiszertudomány) Megjegyzés: # Kiadó nem található: Legendák Földje Közhasznú Alapítvány # Jelleg ismeretlen |
tanulmány
Barancsi Ágnes – Nagyné Varga Ilona – Szűcs Lajos (2013): Innovatív, egyházi fenntartású, multifunkcionális mezőgazdasági és vidékfejlesztési felsőoktatási kar létesítésének koncepciója és komplex tanulmányterve. A tanulmány az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült. Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Budapest. Kiadó: Gál Ferenc Főiskola Mezőtúr, Petőfi tér 1. ISBN 978-615-5256-65-3 |
Nagyné Varga Ilona – Barancsi Ágnes (2013): A szociális gazdaság szervezeteinek lehetőségei a vidékfejlesztésben. A tanulmány az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült. Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Budapest. Kiadó: Esély Szociális Közalapítvány Szolnok, Kossuth u. 2. ISBN 978-963-87077-8-9 |
Barancsi Ágnes – Csendesné Dolinay Margit – Pusztai Zsolt (2014): A Mezőtúri járás gasztronómiai értéktára. A könyv írása, kiadása a HUNG-2014 Hungarikum projekt keretén belül valósult meg. Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest. Kiadó: Közösség a Megújuló Vidékért Egyesület 5400 Mezőtúr, Túrkevei út 23/1. ISBN 978-615-00-8657-6 |
Nagyné Varga Ilona – Barancsi Ágnes – Karancsi Tamás – Mészárosné Tóth Annamária (2014): Jász-Nagykun-Szolnok Megye Helyi Fejlesztési stratégiáinak elkészítésében érdekelt szereplők partnerségében kialakított, megyei szintű helyzetértékelési és vidékfejlesztési javaslatokat tartalmazó tanulmány. A tanulmány az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült. Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Budapest. Kiadó: Esély Szociális Közalapítvány Szolnok, Kossuth u. 2. ISBN 978-963-87077-9-6 |
Bali-Kiss Márta – Barancsi Ágnes – Nagyné Varga Ilona – Csoba Judit – Nagy Tibor – Dr. Szarvák Tibor – Varga Imre – Karancsi Tamás (2014): Egyházi fenntartású agrár- vidékfejlesztési felsőoktatás megvalósításának mintaprogramja. Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt mintaprogramja. Budapest. Kiadó: Esély Szociális Közalapítvány Szolnok, Kossuth u. 2. ISBN 978-615-81604-0-7 |
Danku Orsolya – Nagy Fruzsina Piroska – Barancsi Ágnes (2014): „Helyi termékekre, helyi szolgáltatásokra alapozott jó gyakorlatok feltérképezése és hálózatba szervezése Jász-Nagykun-Szolnok Megyében”című LEADER térségek közötti együttműködés pályázatban megvalósuló alapkutatás koncepciója. A tanulmány a LEADER térségek közötti együttműködés pályázat keretében készült. Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest. Kiadó: Esély Szociális Közalapítvány Szolnok, Kossuth u. 2. ISBN 978-615-5256-15-8 |
Bali-Kiss Márta – Bendzsák Ilona – Danku Orsolya – Barancsi Ágnes – Nagy Fruzsina Piroska István Szilvia – Lázár Edit – Szabó Beáta – Táncos Zsuzsanna (2014): „Helyi termékekre, helyi szolgáltatásokra alapozott jó gyakorlatok feltérképezése és hálózatba szervezése Jász-Nagykun-Szolnok Megyében”című LEADER térségek közötti együttműködés pályázatban megvalósuló alapkutatás. A tanulmány a LEADER térségek közötti együttműködés pályázat keretében készült. Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest. Kiadó: Esély Szociális Közalapítvány Szolnok, Kossuth u. 2. ISBN 978-615-5256-16-5 |
Szabó Beáta – Nagy Fruzsina Piroska – Barancsi Ágnes (2014): „Helyi termékekre, helyi szolgáltatásokra alapozott jó gyakorlatok feltérképezése és hálózatba szervezése Jász-Nagykun-Szolnok Megyében”című LEADER térségek közötti együttműködés pályázatban megvalósuló jó gyakorlat koncepció kidolgozása, a jó gyakorlat kiválasztás kritériumainak meghatározása . A tanulmány a LEADER térségek közötti együttműködés pályázat keretében készült. Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest. Kiadó: Esély Szociális Közalapítvány Szolnok, Kossuth u. 2. ISBN 978-615-5256-14-1 |
Szarvák Tibor – Karancsi Tamás – Barancsi Ágnes – Nagy Tibor (2015): Jász-Nagykun-Szolnok megyei tanyavilág állapotának komplex helyzetfeltáró felmérése. A tanulmány a Vidékfejlesztési Minisztérium TP-2013 projekt keretén belül készült. Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest. Kiadó: Esély Szociális Közalapítvány Szolnok, Kossuth u. 2. ISBN 978-615-81604-1-4 |
Nagyné Varga Ilona – Barancsi Ágnes – Göcző Ágnes (2019): Fókuszban a foglalkoztatás. A helyi termék és turisztikai szolgáltatásfejlesztési program és akcióterv. A tanulmány a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című, TOP 5.1.1-15–JN1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében készült. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, Szolnok. |
Kutatási adat |
Barancsi Ágnes (2017): Nagykunság kézműves hálózatának kiépítése, értékteremtő minőségbiztosítási és védjegy rendszer bevezetése. A kiadvány írása, kiadása a TP-1/2016 Nemzeti Tanyafejlesztési projekt keretén belül valósult meg. Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest. |
megjelent
közlemények
Pongráczné Barancsi Ágnes – Győri Zoltán (2007): Őszi búza fajták reológiai sajátságainak vizsgálata. Acta Agraria Debreceniensis, Agrártudományi közlemények. 26. 266-272p. |
Sipos Péter – Tóth Árpád – Pongráczné Barancsi Ágnes – Győri Zoltán (2007): A búzaliszt reológiai vizsgálta különböző módszerekkel. Élelmiszervizsgálati Közlemények Élelmiszerminőség-Élelmiszerbiztonság. LIII. 3. 145-155p. |
Citations: Független: Z. Gyori (2008): Complex evaluation of the quality of winter wheat varieties. Cereal Research Communications. 36. 2. 1907-1910p. Dávidházi E. – Ács Pné (2009): Szegedi búza genotípusok Zeleny szedimentációs értékeinek elemzése a 4 éves időszakban. Hagyomány és haladás a növénynemesítésben. XV. Növénynemesítési Tudományos Napok. Budapest. ISBN 978-963-508-575-0. 86-90p. Függő: Pongráczné B.Á. – Tarján Zs. (2010): Extenzográf alkalmazása a búzaminősítésben III. rész. Sütőiparosok, Pékek. LVII 2. 34-39p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Mezei Zoltán – Győri Zoltán – Sipos Péter (2008): A termőhely hatása 2006/2007 évben néhány javító minőségű őszi búza (Triticum aestivum L.) minőségére. Növénytermelés. Agroinform Kiadó, Budapest. 57. 3. 319-329p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Mezei Zoltán – Sipos Péter – Győri Zoltán (2008): Malmi felvásárlásból származó őszi búza (Triticum aestivum L.) minták minőségi paraméterei. Növénytermelés. Agroinform Kiadó, Budapest. 57. 3. 331-340p. |
Citations: Független: Dávidházi E. – Ács Pné (2009): Szegedi búza genotípusok Zeleny szedimentációs értékeinek elemzése a 4 éves időszakban. Hagyomány és haladás a növénynemesítésben. XV. Növénynemesítési Tudományos Napok. Budapest. ISBN 978-963-508-575-0. 86-90p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Győri Zoltán (2008): Őszi búza fajták alveográfos paramétereinek vizsgálata. Acta Agraria Debreceniensis, Agrártudományi közlemények. 32. 87-91p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna (2009): Mekkora a tészta ereje? Economica. Szolnok. ISSN 1585-6216. 65-71p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna (2009): Őszi búzalisztek (T. aestivum) Brabender extenzográfos meghatározása. Agrár-és Vidékfejlesztési Szemle. IV.2.131-137p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Győri Zoltán – Tarján Zsuzsanna (2009): Őszi búza (Triticum aestivum) lisztek extenzográfos paramétereinek vizsgálata. Acta Agraria Debreceniensis, Agrártudományi Közlemények. 36. 109-115p. |
Mezei Zoltán – Pongráczné Barancsi Ágnes – Sipos Péter – Győri Zoltán – Csapó János (2009): Közepes és takarmány minőségű őszi búza fajták nyersfehérje-és aminosavtartalma közötti összefüggések. Acta Agraria Debreceniensis, Agrártudományi Közlemények. 36. 101-107p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Csurgó Zoltán (2010): Az éghajlat hatása a Mezőtúr környéki rizstermesztésre. Agrár-és vidékfejlesztési szemle. Hódmezővásárhely.V.1. ISSN 1788-5345.657-663p. |
Citations: Független: Seregi J. (2011): Organic animal breeding and production, quality assessment of raw materials and products. Agrár-és Vidékfejlesztési Szemle. Hódmezővásárhely. VI.1. ISSN 1788-5345. 297-301p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna – Sipos Péter (2010): Extenzográfos minősítés a nemzetközi búzapiacon. Élelmiszervizsgálati Közlemények Élelmiszerminőség-Élelmiszerbiztonság. LVI. 1. 18-23p. Impact Factor: 0,040 |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Csurgó Zoltán (2010): Az éghajlat hatása a Mezőtúr környéki rizstermesztés jövedelmezőségére. Agrár-és vidékfejlesztési szemle. Hódmezővásárhely.V.2.135-140p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna (2010): Őszi búzalisztek extenzográfos követelményei. Gazdálkodás, 54.7. 761-764p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna (2010): Alveográfos mérések az őszi búza minőségvizsgálatában. Gazdálkodás, 54.7. 764-767p. |
Barancsi Ágnes (2011): Quality characters of winter wheat-amaranth flour. Agrár-és Vidékfejlesztési Szemle. Hódmezővásárhely. VI.1. ISSN 1788-5345. 297-301p. |
megjelent
közlemények
Péter Sipos – Árpád Tóth – Diána Ungai – Ágnes Pongráczné Barancsi – Zoltán Győri (2007): Changes of micro element composition of maize is a field experiment. Cereal Research Communications. 35. 2. 1069-1072p. Impact Factor: 1,190 |
Citations: Független: Ledencan T., Sudar R., Simic D. (2008) effects of the agroecological factors on sweet corn quality. Cereal Research Communications. 36. 2. 1411-1414p. B. Kovacs, E. Szeles, J. Prokisch. (2008): Problems and opportunities of selenium analysis by inductively coupled plasma mass spectrometry in plant and soil samples. Cereal Research Communications. 36. 2. 459-462p. Gumze A, Spoljarevic M., Kerovec D,. (2008): The influences of genotype and soil on maize nutritional status and free proline content Cereal Research Communication. 6.2. 1279-1282p. Berek Sz. (2009): A logisztika, mint hatékonyságot növelő eszköz (szakirodalmi áttekintés). Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XV. Ifjúsági Tudományos Fórum, Keszthely. ISBN 978-963-9639-33-1. 6pp. |
Ágnes Pongráczné Barancsi – Diána Ungai – Norbert Boros – Zoltan Mezei (2008): Effect of cropping site on the quality of winter wheat during the 2006/2007 vegetation period. Cereal Research Communications. 36. 5. 611-614p. |
Citations: Független: Szűcs R. (2009): Fiatalokkal folytatott marketingtevékenység, avagy nem lehet elég korán kezdeni?!. Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XV. Ifjúsági Tudományos Fórum, Keszthely. ISBN 978-963-9639-33-1. 7pp. Berek Sz. (2009): A logisztika, mint hatékonyságot növelő eszköz (szakirodalmi áttekintés). Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XV. Ifjúsági Tudományos Fórum, Keszthely. ISBN 978-963-9639-33-1. 6pp. Függő: Sipos P. – Tóth Á. – Pongráczné B. Á. – Győri Z. (2007): A búzaliszt reológiai vizsgálta különböző módszerekkel. Élelmiszervizsgálati Közlemények Élelmiszerminőség-Élelmiszerbiztonság. LIII. 3. 145-155p. |
Norbert Boros – Ágnes Pongráczné Barancsi – Zoltán Mezei (2008): Effect of mineral fertilization extensigraph properties of winter wheat in 2006. Cereal Research Communications. 36. 5. 559-562p. |
Ágnes Pongráczné Barancsi – Zoltán Mezei – Zoltán Győri – Péter Sipos (2009): Research on alveographical parameters of winter wheat (T. aestivum) varieties. Review of Faculty of Engineering. Analecta Technica Szegedinensia. Szeged. ISSN 1788-6392. 11-16p. |
Zoltán Mezei – Ágnes Pongráczné Barancsi – Zsuzsanna Tarján – Péter Sipos – Zoltán Győri (2009): Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage in different years. PTEP Journal on Processing and Energy in Agriculture. Novi Sad. 13. 3. ISSN 1450-5029. 251-254p. |
Citations: Függő: Pongráczné B.Á. – Mezei Z. – Győri Z. – Sipos P. (2008): A termőhely hatása 2006/2007 évben néhány javító minőségű őszi búza (Triticum aestivum L.) minőségére. Növénytermelés. Agroinform Kiadó, Budapest. 57. 3. 319-329p.
Független: Cesevičiene J, Mašauskiene A. (2008): The effect of harvest time on winter wheat grain protein content and sedimentation index: Pjüties laiko poveikis žieminiu kviečiu grüdu baltymu kiekiui ir sedimentacijos rodikliui. Zemdirbyste 95: (1) 58-72p. Cesevičiene J, Mašauskiene A. (2009): The variation of technological properties of stored winter wheat grain: Žieminiu kviečiu grūdu technologiniu savybiu kitimas sandėliavimo metu. Zemdirbyste 96: (1) 154-169p. Karaolu M M, Aydeniz M, Kotancilar H G, Gerçelaslan K E: (2010) A comparison of the functional characteristics of wheat stored as grain with wheat stored in spike form. International Journal of Food Science and Technology 45: (1) 38-47p. Függő: Pongráczné B. Á. – Mezei Z. – Győri Z. – Sipos P. (2008): A termőhely hatása 2006/2007 évben néhány javító minőségű őszi búza (Triticum aestivum L.) minőségére. Növénytermelés. Agroinform Kiadó, Budapest. 57. 3. 319-329p. |
Péter Sipos – Ágnes Barancsi – Zoltán Mezei – Zoltán Győri (2009): Effect of freezing, desiccation and liofilisation on the biologically active compounds of fruits and vegetables. PTEP Journal on Processing and Energy in Agriculture. Novi Sad. 13. 4. ISSN 1450-5029.293-294p. |
10 [Forrásközlemény] P Sipos (Sipos Péter Élelmiszertudományok) DE/MÉK/Élelmiszertudományi Intézet ; Zs Kátai ; Á Barancsi (Barancsi Ágnes Élelmiszertudomány) ; Z Mezei ; M Borbély (Borbélyné Varga Mária Agrokémia, műszeres analitika) DE/MÉK/Élelmiszertudományi Intézet ; Z Győri (Győri Zoltán Agrokémia, minőségvizsgálat növényeknél, élelmi…) DE/Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Effect of freezing, desiccation and liofilisation on the biologically active compounds of fruits JOURNAL ON PROCESSING AND ENERGY IN AGRICULTURE (1821-4487 ): 13 3 pp 293-294 (2009) Nyelv: Angol IV. Agrártudományok Osztálya A (Nyilvános idézők összesen: 2 | Független: 2 | Függő: 0 | Nem vizsgált/ismert: 0 Közlemény: 1286907 | Admin láttamozott Régi azonosító: 1286907 | Forrás | Folyóiratcikk ( Szakcikk ) | Tudományos | kézi felvitel Utolsó módosítás: 2020.07.03. 09:17 Barancsi Ágnes (Élelmiszertudomány) |
Ágnes Barancsi Pongráczné – Ferenc Paszternák – Zoltán Mezei – Zoltán Győri – Péter Sipos (2009): Examination of extensographical parameters of winter wheat (Triticum aestivum) flour. PTEP Journal on Processing and Energy in Agriculture. Novi Sad. 13. 4. ISSN 1450-5029. 317-319p. |
Zoltán Mezei – Ágnes Pongráczné Barancsi – Zoltán Győri – János Csapó (2009): Connection of protein and amino acid content of different winter wheat varieties. Agriculturae Conspectus Scientificus. Zrnko. 74. 3. ISSN 1331-7668. 239-242p |
Ágnes Pongráczné Barancsi – Lajos Vásárhelyi – Mónika Simon Szűcsné – Dóra Gulyás (2011): Quality parameters of mixed winter wheat flour with amaranth flour. Review of Faculty of Engineering. Analecta Technica Szegedinensia. Szeged. ISSN 1788-6392. 18-22p. |
Ivančević Savo2, Mitrović Dragan3, Brkić Miladin4 Specificities Of Fruit Freeze Drying And Product Prices1Economics of Agriculture 3/2012. UDC: 66.046.3.049.6:634.1. Specificities Of Fruit Freeze Drying And Product Prices. 461-471. |
konferencia
kiadványok
Barancsi Ágnes (2011): Amaránt lisztekkel kevert őszi búza lisztek (Triticum aestivum) lisztek extenzográfos és alveográfos paramétereinek minőségvizsgálata. VII. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Nap, Szolnok. ISBN 978-963-89339-1-1. 89-93p. |
Barancsi Ágnes (2011): Amaránt lisztből, kenyér sütőgéppel készített kenyerek. Erdei Ferenc VI. Tudományos Konferencia. Kecskemét. ISBN 978-963-7294-99-0. 531-535p. |
Barancsi Ágnes (2001): „A 2000. évi időjárás hatása néhány őszi búza fajta sütőipari minőségére” XXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia. Agrártudományi Szekció előadásainak összefoglalója. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Erdőmérnöki Kar. Sopron, 2001.április 17-20- 96p. |
Ágnes Barancsi (2001): The effect of the weather of 200 on the baking quality of some Hungarian type winter wheat. XXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia. Agrártudományi Szekció előadásainak angol nyelvű összefoglalója. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Erdőmérnöki Kar. Sopron, 2001.április 17-20- 85p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Mezei Zoltán – Győri Zoltán – Sipos Péter – Boros Norbert (2008): Szegedi őszi búza fajták alveográfos mutatói. Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XIV. Ifjúsági Tudományos Fórum, Keszthely. ISBN 978-963-9639-24-9. 6pp. |
Mezei Zoltán – Boros Norbert – Pongráczné Barancsi Ágnes – Győri Zoltán – Csapó János (2008): Takarmány- és közepes minőségű búzafajták nyersfehérje- és aminosavtartalmának összefüggései. Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XIV. Ifjúsági Tudományos Fórum. Keszthely. ISBN 978-963-9639-24-9. 6pp. |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2008): Termőhely-specifikus búzatermesztési rendszerek. Szolnoki Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Fakultás, Mezőtúr. VI. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Napok. Mezőtúr. ISBN 978-963-87874-1-5. 288-291p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2008): A minőségi őszi búza termesztés környezetkímélő agrotechnikai szintjei. Szolnoki Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Fakultás, Mezőtúr. VI. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Napok. Mezőtúr. ISBN 978-963-87874-1-5. 364-368p. |
Citations: Független: Seregi J. (2010): Néhány adat az egyes régiók területén lévő Nemzeti Parkok Igazgatóságainak állattenyésztési lehetőségeihez. Agrár-és vidékfejlesztési szemle. V.1. 156-161p. Seregi J. (2010): Diverzifikációs lehetőségek az ökológiai szemléletű állattenyésztésben (előminősítési szakaszok). Agrár-és vidékfejlesztési szemle. V.1. 664-667p. Seregi J. (2010): A környezettudatos termelés és fogyasztás az állattenyésztésben, oktatásban (példák és elvek). XXXIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mosonmagyaróvár. 6pp. Seregi J. (2010): Az egykorvolt, a meglévő és a fejlesztendő állattenyésztési biodiverzitás a vasvári kistérségben: lehetőségek napjainkban. LII. Georgikon Napok, Keszthely. ISBN 978-9639639-38-6. 6pp. Seregi J. (2010): „Zöld energia” az állattartásban-legeltetés mindenhol?!. Fenntartható energiagazdálkodás I. A település energiaellátási új rendszerei, Gyöngyös. ISBN 978-963-9941-13-7. 100-103p. Seregi J. (2010): Állattenyésztésünk válsága és a legeltetés. „Tudomány határok nélkül” válságjelenségek összefüggései a gazdaságban és a társadalomban. Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében szervezett konferencia. Szolnoki Főiskola. ISBN 978 963 87874 6 0. 85-90p. Seregi J. (2011): Organic animal breeding and production, quality assessment of raw materials and products. Agrár-és Vidékfejlesztési Szemle. Hódmezővásárhely. VI.1. ISSN 1788-5345. 297-301p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2008): Környezetkímélő agrotechnikai modellek az őszi búza termesztésben. A Környezet Reneszánsza a Tudományban és a Nevelésben, Komplexitás és Paradigmaváltás a Nevelésben Konferencia. Sopron. ISBN 978-963-9883-15-4. 132-135p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes– Gonda Viktória – Paszternák Ferenc – Mezei Zoltán – Győri Zoltán (2009): Őszi búzalisztek Brabender és SMS2 TA extenzográffal végzett vizsgálata. Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XV. Ifjúsági Tudományos Fórum. Keszthely. ISBN 978-963-9639-33-1 .6pp. |
Pongráczné Barancsi Ágnes -Futó Zoltán – Csorbai Attila – Seregi János – Tarján Zsuzsanna (2009): A fenntartható, környezettudatos állattenyészetés lehetőségei (Példák a gazdasági patriotizmusra-NSZK, Ausztria). LI. Georgikon Napok. Keszthely. ISBN 978-963-9639-34-8. 774-783p. |
Citations: Független: Seregi J. (2010): Diverzifikációs lehetőségek az ökológiai szemléletű állattenyésztésben (előminősítési szakaszok). Agrár-és vidékfejlesztési szemle. V.1. 664-667p. Seregi J. (2010): Az egykorvolt, a meglévő és a fejlesztendő állattenyésztési biodiverzitás a vasvári kistérségben: lehetőségek napjainkban. LII. Georgikon Napok, Keszthely. ISBN 978-9639639-38-6. 6pp. Seregi J. (2011): Alföldünk és állattenyésztésünk (múlt, jelen, jövő). VII. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Nap, Szolnok. ISBN 978-963-89339-1-1. 158-163p. |
Sipos Péter – Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna – Győri Zoltán (2009): Őszi búzafajták minőségstabilitásának vizsgálata tartamkísérletekben. Tartamkísérletek jelentősége a növénytermesztés fejlesztésében. Martonvásár. ISBN: 978-963-8351-36-4. 147-151p. Fórum. Keszthely. ISBN 978-963-9639-36-2 .5pp. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna (2009): Szegedi őszi búza (T. aestivum) fajták extenzográfos tésztavizsgálata. Erdei Ferenc V. Tudományos Konferencia. Kecskemét. ISBN 978-963-7294-74-7. 419-423p. |
11 [Forrásközlemény] Pongráczné Barancsi Ágnes (Barancsi Ágnes Élelmiszertudomány) ; Gonda Viktória ; Paszternák Ferenc ; Véha Antal (Véha Antal Malomipar, gabonaipar) SZTE/MK/Élelmiszermérnöki Intézet Az őszi búza lisztek SMS2 Texture Analyserrel (Kieffer) végzett vizsgálata In: Agriculture and Countryside in our Changing World : VIII. Oszkár Wellman International Scientific Conference Konferencia helye, ideje:: Hódmezővásárhely, Magyarország 2009.04.23. – 2009.04.23. Hódmezővásárhely: DATE Főiskolai Kar, p. CD Rom. (2009) Nyelv: Magyar Közlemény: 1229134 | Nyilvános Befoglaló: 1401096 Régi azonosító: 1229134 | Befoglaló: 1401096 Forrás | Egyéb konferenciaközlemény ( Konferenciaközlemény ) | Tudományos | kézi felvitel 1 Nem duplumnak jelölés Utolsó módosítás: 2020.07.03. 09:16 Barancsi Ágnes (Élelmiszertudomány) Megjegyzés: CD Rom: ISSN: 1788-5345 |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Csorbai Attila – Seregi János – Tarján Zsuzsanna (2009): Vidékfejlesztési lehetőségek az oktatásban (példák a mezőtúri főiskola és külföldi partnerei gyakorlatából). Erdei Ferenc V. Tudományos Konferencia. Kecskemét. ISBN 978-963-7294-75-4. 773-776p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes– Vizi Ferenc (2010): Az őszi káposztarepce termesztés technológiája. Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XVI. Ifjúsági Tudományos Fórum. Keszthely. ISBN 978-963-9639-36-2 .5pp |
Pongráczné Barancsi Ágnes– (2010): Őszi búzalisztek extenzográfos sütőipari kategorizálása. Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XVI. Ifjúsági Tudományos Fórum. Keszthely. ISBN 978-963-9639-36-2 .5pp. |
Pongráczné Barancsi Ágnes– (2010): Őszi búza lisztek alveográfos sütőipari kategorizálása. Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XVI. Ifjúsági Tudományos |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2010): Mezőtúri holtágak horgászati alapú hasznosítása, halállomány bemutatása. XXXIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mosonmagyaróvár. ISBN-978-963-9883-55-0. 5pp |
Seregi J. – Bogdan A.T. – Ipate J. – Pongráczné B.Á. – Zöldág E. – Maróti A. -Brem G. (2010): Együttműködési lehetőségek a biodiverzitás és a környezet megőrzésében Románia ás Magyarország állattenyésztésében. XXXIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mosonmagyaróvár. ISBN-978-963-9883-55-0. 5pp |
Szűcsné Simon Mónika – Pongráczné Barancsi Ágnes (2010): A mezőtúri horgásztanya koncepcióterve, halfaunája. XXXIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mosonmagyaróvár. ISBN-978-963-9883-55-0. 6pp |
Szűcsné Simon Mónika – Pongráczné Barancsi Ágnes – Gulyás Dóra – Vásárhelyi Lajos -Németh Miklós – Csendesné Dolinay Margit (2010): Amaránt lisztekkel kevert őszi búza lisztek minőség vizsgálata. XXXIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mosonmagyaróvár. ISBN-978-963-9883-55-0. 5pp |
Citations: Független: Jakabné N. P.: Ökológiai gazdálkodás. Főiskolai jegyzet. Szolnoki Főiskola. Szolnok, 2011. 69p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2010): A vendéglátásban használt sokkoló fagyasztók jelentősége az élelmiszerbiztonsági követelmények tükrében. XXXIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mosonmagyaróvár. ISBN-978-963-9883-55-0. 5pp |
Vizdák Károly – Pongráczné Barancsi Ágnes (2010): Szántóföldi növénytermelő vállalkozások vizsgálata, különös tekintettel a gazdasági válság hatásaira. XXXIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mosonmagyaróvár. ISBN-978-963-9883-55-0. 5pp. |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2010): Környezettudatos túravezető képzés a Szolnoki Főiskolán. LII. Georgikon Napok, Keszthely. ISBN 978-9639639-38-6. 7pp |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2010): A mezőtúri horgásztanya várható hatása a helyi gazdaság fejlődésére a norvég tapasztalatok alapján. Fenntartható energiagazdálkodás I. A település energiaellátási új rendszerei, Gyöngyös. ISBN 978-963-9941-13-7. 100-103p. |
Barancsi Ágnes (2010): Az amaránt lisztekkel kevert őszi búza (Triticum aestivum) lisztek minőségvizsgálata. „Tudomány határok nélkül” válságjelenségek összefüggései a gazdaságban és a társadalomban. Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében szervezett konferencia. Szolnoki Főiskola. ISBN 978 963 87874 6 0. 107-110p |
Barancsi Ágnes – Szűcsné Simon Mónika – Sipos Péter (2011): Az amaránt liszttel, maggal kevert őszi búzalisztek minőségi tulajdonságai. Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XVII. Ifjúsági Tudományos Fórum, Keszthely. ISBN 978-963-9639-42-3. 5pp |
Barancsi Ágnes (2011): Az amaránt hatása az őszi búzalisztek reológiai tulajdonságaira. Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar. XVII. Ifjúsági Tudományos Fórum, Keszthely. ISBN 978-963-9639-42-3. 5pp |
Barancsi Ágnes (2011): Amaránt lisztekkel kevert őszi búza lisztek (Triticum aestivum) lisztek extenzográfos és alveográfos paramétereinek minőségvizsgálata. VII. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Nap, Szolnok. ISBN 978-963-89339-1-1. 89-93p. |
Mónika Simon Szűcsné – Dóra Gulyás – Ágnes Barancsi (2011): Amaranth and winter wheat flour and bread. VII. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Nap, Szolnok. ISBN 978-963-89339-1-1. 239-243p. |
Gulyás Dóra – Szűcsné Simon Mónika – Gonda Viktória – Barancsi Ágnes (2011): Túravezető képzés a Szolnoki Főiskolán. VII. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Nap, Szolnok. ISBN 978-963-89339-1-1. 295-299p. |
Barancsi Ágnes (2011): Amaránt lisztből, kenyér sütőgéppel készített kenyerek. Erdei Ferenc VI. Tudományos Konferencia. Kecskemét. ISBN 978-963-7294-99-0. 531-535p. |
25 [Forrásközlemény] Barancsi Ágnes (Pongráczné Barancsi Ágnes Élelmiszertudomány) Szolnoki Főiskola Amaránt lisztből sütött kenyér In: Barancsi Ágnes ; Hernyák Gábor (szerk.) MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPE: „Összhang – Tudomány a gazdaságban és a társadalomban” : INTÉZETI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA; VII. ALFÖLDI TUDOMÁNYOS TÁJGAZDÁLKODÁSI NAP Konferencia helye, ideje:: Szolnok, Magyarország 2011.11.17. – 2011.11.17. Szolnok: Szolnoki Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Fakultás, pp 239-243 (2011) (VII. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Napok ) Nyelv: Angol | Befoglaló link(ek): ISBN: 9789638933911 OSZK Teljes dokumentum Közlemény: 3241054 | Admin láttamozott Befoglaló: 2680478 Régi azonosító: 3241054 | Befoglaló: 2680478 Forrás | Könyvrészlet ( Konferenciaközlemény ) | Tudományos | kézi felvitel Utolsó módosítás: 2017.06.19. 15:22 Darida Andrea (NJE GK admin 5) Megjegyzés: Amaranth and winter wheat flour and bread Magyar Tudomány Ünnepe 2011 INTÉZETI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA VII. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Nap 2011. NOVEMBER 17. 7th INTERNATIONAL SCIENTIFIC DAY OF LAND MANAGEMENT IN THE GREAT HUNGARIAN PLAIN Szolnok, 17, Nov. 2011 |
Barancsi Ágnes – Sipos Péter (2011): Őszi Búza (Triticum aestivum) lisztekhez kevert amaránt lisztek minőségvizsgálata. Erdei Ferenc VI. Tudományos Konferencia. Kecskemét. ISBN 978-963-7294-99-0. 536-539p. |
konferencia
kiadványok
Zoltán Mezei – Ágnes Pongráczné Barancsi – Zoltán Győri – János Csapó (2008): Connection of protein and amino acid content of different winter wheat varieties. International Scientific Conference on Cereals-on their products and processing. Debrecen. ISBN 978-963-9732-38-4. 133-137p. |
Ágnes Pongráczné Barancsi – Zoltán Mezei – Zoltán Győri – Péter Sipos (2008): Research on alveographical and extensographical parameters of winter wheat (T. aesetivum) varieties. International Scientific Conference on Cereals-on their products and processing. Debrecen. ISBN 978-963-9732-38-4. 189-195p. |
Péter Sipos – Ágnes Pongráczné Barancsi – Norbert Boros – Zoltán Mezei – Zoltán Győri (2008): Utilization possibilitied of winter wheat flours by their alveographic and extensographic parameters. International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business. Icostaf2008 Conference. Szeged. ISBN 963 482 676 8. 21-23p. |
Ágnes Pongráczné Barancsi – Zoltán Mezei – Zoltán Győri (2008): Research on alveographical parameters of winter wheat (T. aestivum) varieties. International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business. Icostaf2008 Conference. Szeged. ISBN 963 482 676 8. 34-37p. |
Zoltán Mezei – Ágnes Pongráczné Barancsi – Zoltán Győri – János Csapó (2008): Connection of protein and amino acid content of different winter wheat varieties. International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business. Icostaf2008 Conference. Szeged. ISBN 963 482 676 8. 80-83p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Paszternák Ferenc – Véha Antal – Győri Zoltán (2009): Környezettudatos agrotechnikák alkalmazása az őszi búzatermesztésben. II. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia. Kaposvár. ISBN 978-963-9821-07-1. 6pp. |
Citations: Független: Seregi J. (2010): Néhány adat az egyes régiók területén lévő Nemzeti Parkok Igazgatóságainak állattenyésztési lehetőségeihez. Agrár-és vidékfejlesztési szemle. V.1. 156-161p. Seregi J. (2010): Diverzifikációs lehetőségek az ökológiai szemléletű állattenyésztésben (előminősítési szakaszok). Agrár-és vidékfejlesztési szemle. V.1. 664-667p. Seregi J. (2010): A környezettudatos termelés és fogyasztás az állattenyésztésben, oktatásban (példák és elvek). XXXIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mosonmagyaróvár. 6pp. Seregi J. (2010): Az egykorvolt, a meglévő és a fejlesztendő állattenyésztési biodiverzitás a vasvári kistérségben: lehetőségek napjainkban. LII. Georgikon Napok, Keszthely. ISBN 978-9639639-38-6. 6pp. Seregi J. (2010): „Zöld energia” az állattartásban-legeltetés mindenhol?!. Fenntartható energiagazdálkodás I. A település energiaellátási új rendszerei, Gyöngyös. ISBN 978-963-9941-13-7. 100-103p. Seregi J. (2011): Organic animal breeding and production, quality assessment of raw materials and products. Agrár-és Vidékfejlesztési Szemle. Hódmezővásárhely. VI.1. ISSN 1788-5345. 297-301p. Seregi J. (2010): Állattenyésztésünk válsága és a legeltetés. „Tudomány határok nélkül” válságjelenségek összefüggései a gazdaságban és a társadalomban. Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében szervezett konferencia. Szolnoki Főiskola.ISBN 978 963 87874 6 0. 85-90p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Seregi János – Bogdan.A. J.- Ipate J., Fiedler F., Führer F., Brem G., Gutscher M., Futó Zoltán, Csorbai Attila, Tar Mihály, Jakab Péter (2009): A fenntartható, környezettudatos állattenyészetés lehetőségei-gazdasági és informatikai modell az oktatásban. II. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia. Kaposvár. ISBN 978-963-9821-07-1. 10pp |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Seregi János – Bogdan.A. J.- Ipate J., Fiedler F., Führer F., Brem G., Gutscher M., Futó Zoltán, Csorbai Attila, Tar Mihály, Jakab Péter (2009): A mezőtúri főiskola gyakorlati oktatásának fejlesztése a régió életminőségének javítása érdekében. II. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia, Kaposvár. ISBN 978-963-9821-07-1. 9pp. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Gonda Viktória – Paszternák Ferenc – Véha Antal (2009): Az őszi búzalisztek SMS2 Texture Analyserrel (Kieffer) végzett vizsgálata. „Agriculture and countryside in our changing word” VIII. Oszkár Wellman International Scentific Conference. Hódmezővásárhely. ISSN 1788-5345. 6pp |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2009): Extensigraphical examination of winter wheat (T.aestivum) varieties. International Multidisciplinary Conference. North University of Baia Mare, Romania. ISSN-1224-3264. 303-308p |
Futó Zoltán – Pongráczné Barancsi Ágnes – Csorbai Attila – Seregi János – Bogdan Alexandru – Ipate Judith – Toba George – Matiuti Marcel (2009): Hagyományos állatfajták, mint a hatékony termelés és az agribiodiverzitás megőrzésének tényezői. LI. Georgikon Napok. Keszthely. ISBN 978-963-9639-34-8. 320-327p. |
Citations: Független: Seregi J. (2010): Néhány adat az egyes régiók területén lévő Nemzeti Parkok Igazgatóságainak állattenyésztési lehetőségeihez. Agrár-és vidékfejlesztési szemle. V.1. 156-161p. Seregi J. (2010): Diverzifikációs lehetőségek az ökológiai szemléletű állattenyésztésben (előminősítési szakaszok). Agrár-és vidékfejlesztési szemle. V.1. 664-667p. Seregi J. (2010): Az egykorvolt, a meglévő és a fejlesztendő állattenyésztési biodiverzitás a vasvári kistérségben: lehetőségek napjainkban. LII. Georgikon Napok, Keszthely. ISBN 978-9639639-38-6. 6pp. Seregi J. (2010): Néhány adat az egyes régiók területén lévő Nemzeti Parkok Igazgatóságainak állattenyésztési lehetőségeihez. Agrár-és vidékfejlesztési szemle. V.1. 156-161p. Seregi J. (2010): Diverzifikációs lehetőségek az ökológiai szemléletű állattenyésztésben (előminősítési szakaszok). Agrár-és vidékfejlesztési szemle. V.1. 664-667p. Seregi J. (2010): Az egykorvolt, a meglévő és a fejlesztendő állattenyésztési biodiverzitás a vasvári kistérségben: lehetőségek napjainkban. LII. Georgikon Napok, Keszthely. ISBN 978-9639639-38-6. 6pp. |
Barancsi Ágnes (2010): Az amaránt lisztekkel kevert őszi búza (Triticum aestivum) lisztek minőségvizsgálata. „Tudomány határok nélkül, válságjelenségek összefüggései a gazdaságban és a társadalomban” Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében szervezett konferencia. Szolnoki Főiskola, Szolnok. 107-110p. |
Péter Sipos, Nóra Nagy, Ágnes Pongráczné Barancsi, Zsuzsanna Tarján, Zoltán Mezei, Zoltán Győri (2010): Examination the effect of different salt forms on the quality of wheat breads. 5 th International Congress Flour-Bread ’09, 7 th Croatian Congress of Cereal Technologists. Opatija, Croatia. 434-438p |
publikációk
----
Kutatási
adat
Egyéb publikációk |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2003): „A szántóföldtől az asztalig” elv a malomiparban. Agrofórum. 14. évf.10. szám.19p. |
Barancsi Ágnes (2002): Néhány vadon termő és termesztett gomba krómtartalmának értékelése humán táplálkozástani szempontból. Élelmezési Ipar. LVI. 9. 274-276p. |
Barancsi Ágnes (2002): Néhány vadon termő és termesztett gomba krómtartalmának értékelése humán táplálkozástani szempontból. Magyar Gomba. 6.18. 21-23p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2003): Mi alapján védekezzünk a malmokban a lisztmoly és az aszalványmolyok ellen?. Gyakorlati Agrofórum. 14. 9. 36-41p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes (2003): „A szántóföldtől az asztalig” elv a malomiparban. Agrofórum. 14. évf.10. szám.19p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Mezei Zoltán (2008): Környezetkímélő agrotechnikák alkalmazása a búzatermesztésben. XIV. Nemzetközi környezetvédelmi és vidékfejlesztési diákkonferencia. Szolnoki Főiskola, Mezőtúr. 95p. |
Citations: Független: Seregi J. (2010): A környezettudatos termelés és fogyasztás az állattenyésztésben, oktatásban (példák és elvek). XXXIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mosonmagyaróvár. ISBN-978-963-9883-55-0. 6pp. Seregi J. (2010): Az egykorvolt, a meglévő és a fejlesztendő állattenyésztési biodiverzitás a vasvári kistérségben: lehetőségek napjainkban. LII. Georgikon Napok, Keszthely. ISBN 978-9639639-38-6. 6pp. Seregi J. (2010): „Zöld energia” az állattartásban-legeltetés mindenhol?!. Fenntartható energiagazdálkodás I. A település energiaellátási új rendszerei, Gyöngyös. ISBN 978-963-9941-13-7. 100-103p. Seregi J. (2011): Organic animal breeding and production, quality assessment of raw materials and products. Agrár-és Vidékfejlesztési Szemle. Hódmezővásárhely. VI.1. ISSN 1788-5345. 297-301p. Seregi J. (2010): Állattenyésztésünk válsága és a legeltetés. „Tudomány határok nélkül” válságjelenségek összefüggései a gazdaságban és a társadalomban. Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében szervezett konferencia. Szolnoki Főiskola. ISBN 978 963 87874 6 0. 85-90p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Honti László – Győri Zoltán – Mezei Zoltán (2008): Néhány javító minőségű őszi búza ismertetése. Agrofórum. 19.5. 45-48p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Győri Zoltán – Sipos Péter (2008): Hazai őszi búza fajták sütőipari minősége az Európai Uniós követelmények tükrében. Sütőiparosok, Pékek. LV.3. 26-30p |
Sipos Péter- Pongráczné Barancsi Ágnes (2008): A minőségi őszi búza termesztés tápanyagellátás kérdései. Értékálló Aranykorona. VIII. 6-7. 10-11p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna (2009): Mikrobiológiai készítmények alkalmazása a Szolnoki Főiskola őszi búzafajta kísérletében. XV. Nemzetközi környezetvédelmi és vidékfejlesztési diákkonferencia. Szolnoki Főiskola, Mezőtúr. 60p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna (2009): Extenzográf alkalmazása a búzaminősítésben I. rész. Sütőiparosok, Pékek. LVI. 5. 34-35p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna –Sipos Péter (2009): Őszi búzalisztek vizsgálata extenzográffal. Agrofórum. 20. 11. 34-35p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna (2010): Extenzográf alkalmazása a búzaminősítésben II. rész. Sütőiparosok, Pékek. LVII 1. 25-26p. |
Pongráczné Barancsi Ágnes – Tarján Zsuzsanna (2010): Extenzográf alkalmazása a búzaminősítésben III. rész. Sütőiparosok, Pékek. LVII 2. 34-39p. |
Barancsi Ágnes (2019): „Az év boltja 2019” országos rangú díjat nyert a Túri Kamra. Mezőtúr és vidéke. XCI. évf. 09.szám. |
Barancsi Ágnes (2019): Országos versenyen ismerték el a helyi termékeket. Megyei üzlet nyerte a NÉBIH különdíját. Néplap (2019. május 9.)12p. |