„Gyomaendrődikum és nemzeti értékek a Békés-Sík tájegységből” című kiadvány bemutatója

MEGHÍVÓ

Az Emberi Összefogással a Környezetért Természetért Egyesület elnökeként szeretettel meghívjuk a „Gyomaendrődikum és nemzeti értékek a Békés-Sík tájegységből” című kiadványunk bemutatójára.

Helyszín: 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 33. Emberi Összefogással a Környezetért Természetért Egyesület közösségi tere

Időpont: 2021. december 28. 17:00-19:00-ig

Szervezetünk „Gyomaendrődikum értékek megőrzése a Békés-Csongrádi-Sík tájegységben” címmel nyert az Agrárminisztérium által a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt HUNG-2019 kódjelű támogatási pályázatán.

Kezdeményezésünk célja, a helyben (Gyomaendrőd) található kincsek értékvédelme (pl Kállai Ferenc hagyatékának, a Magyar Autosex tyúkgalamb valamint a Gyomaendrődi Sajt-és Túrófesztivál rendezvény) és a Gyomaendrőd település helyi értékeinek felkutatása volt elsősorban az általános- és középiskolások valamint a helyi lakosok bevonásával.

Olyan értékeket kutattunk fel, melyek a település szempontból meghatározó jelentőségűek, a helyiekre jellemző és közismert értékkel bírnak, öregbítik hírnevünket.

A beadott pályamunkákat az Agrárminisztérium meghívásával, ünnepélyes keretek között, díszoklevéllel jutalmazzuk valamint a településen rendezett kiállításon illetve összefoglaló kiadványban, saját honlapunkon valamint a helyi iskolákban is bemutatjuk.

Nagyon örömmel tölt el bennünket, hogy a Barátság Nyugdíjas Klubbal történt együttműködésünknek köszönhetően az Endrődi káposztáslepény 2020-ban bekerült a Gyomaendrődi Értéktárba 2020-ba.

„Gyomaendrőd értéke, közösségünk ereje”

Dr. Fábián Ágnes

elnök

megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email