Minőségbiztosítás (mezőgazdaság, élelmiszeripar)

A szántóföldtől az asztalig tartó összes tevékenységet lefedő élelmiszerlánc-biztonsági rendszerek célja, hogy az élelmiszerek egészségesek, kiváló minőségűek és biztonságosak legyenek, valamint azok előállítása, kereskedelme, felhasználása vagy fogyasztása során az emberek és a társadalom magas fokú tudatosságot és felelősséget tanúsítsanak.

A minőségi élelmiszer-előállítás egyik fontos feltétele az élelmiszerminőség kiemelt ellenőrzése, továbbá az élelmiszerhamisítás, élelmiszer-bűnözés elleni határozott fellépés. A hozzáadott értéket erősíti az ellátási láncot érintő piaci és termelési, szakmai kockázatok feltérképezésének, elemzésének és csökkentésének minél magasabb fokú menedzselési képessége és az eljárások ellenőrzésére támaszkodó minőségbiztosítás is.

Egyre több feldolgozó ipar és nagykereskedelmi élelmiszer hálózat (pl. Auchan, Tesco, Metro, Mc Donald’s Europe, stb.) követeli meg beszállítóitól a minőségbiztosítási rendszerek meglétét.

Tevékenységek:

IFS rendszer

Az IFS kis- és nagykereskedők sajátmárkás élelmiszer termékeinek auditálására vonatkozó nemzetközi szabvány. Az IFS szabvány az élelmiszer-feldolgozás minden lépésénél érvényes a beszállítókra a mezőgazdasági szakasz után. A követelmények kapcsolódnak a minőségirányítási rendszerhez és a HACCP rendszerhez, amelyet részletes előfeltétel-programok támasztanak alá, melyek részét képezik a GMP (Jó Gyártási Gyakorlat), a GLP (Jó Laboratóriumi Gyakorlat) és a GHP (Jó Higiéniai Gyakorlat) követelményrendszereknek. Az IFS megfelel a CIES által kidolgozott Globális Élelmiszer-biztonsági Kezdeményezés kritériumainak.

HACCP rendszer

A HACCP (Veszélyelemzés és Kritikus Ellenőrzőpontok) minőségbiztosítási rendszer a „termőföldtől az asztalig”. Olyan, tág értelemben vett jó gyártási és forgalmazási gyakorlatra és jó higiéniai gyakorlatra alapozott élelmiszer-biztonsági kockázatkezelő rendszer, amely önmagában vagy a teljeskörű minőségbiztosítási rendszer részeként is alkalmazható. Biztosítja az egyes élelmiszerek és alapanyagok követhetőségét. Célja a megelőzés.

GLOBALG.A.P rendszer

GLOBALGAP/ EUREPGAP az elsődleges élelmiszer termelés élelmiszerbiztonsági rendszere, egyben a Jó Mezőgazdasági Gyakorlat követelmény és teljesítési feltétel rendszere, amely magába foglalja a mezőgazdasági termelés és termékkezelés (raktározás, csomagolás) minden folyamatát. Az elsődleges élelmiszertermelői vállalkozások, mint a feldolgozóüzemek és kereskedőláncok beszállítói a minőség és biztonság szempontjából a törvényi kötelezettségeken túl meg kell, hogy feleljenek a vevőik követelményeinek és a fogyasztók elvárásainak.

Hogy miért éppen az irodámat válassza?

 • 20 év szakmai tapasztalat áll mögöttünk
 • 586 fő elégedett partnert tudhatunk magunknak
 • folyamatosan képezzük magunkat, hogy mindig naprakész információkkal szolgálhassunk ügyfeleink számára
 • végzettségeink: agrármérnök, közgazdász, mezőgazdasági termékminősítő szakmérnök, vidékfejlesztési agrármérnök, jogász
 • Kiemelt referencia munkánk:
  – GLOBALGAP területén 2004. óta
  – Csárda-Agro Termelő és Értékesítő Szövetkezet (Mezőberény)
  – HACCP területén Vetési István Vágóhíd (Dévaványa), Agro-M Kft. (Orosháza),
 • Integrált HACCP/IFS rendszer Aranyfácán Product Kft. (Hatvan)
 • IFS területén: Cervus Gast Kft. (Szarvas)
 • munkánkat teljes titoktartás övezi.

további szolgáltatásaink

PÁLYÁZATÍRÁS ÉS MENEDZSMENT

SZAKTANÁCSADÁS

TÚRI KAMRA hálózat